Legionella, influensa och abstinens…

Så ser det ut på båten just nu. Det är konstaterat sedan en tid tillbaka att vi har förhöjda halter av legionella i nästan hela båtens färskvattensystem. Tjoho. Tydligen så har ingen under 55 dött av legionella så jag känner inte direkt att jag är i farozonen. Dessutom brukar dom som drabbas vara rökare, vilket jag inte räknar mig till längre. Fast enligt Palten så gäller tydligen devisen ”En gång rökare, alltid rökare”.

För ett par dagar sedan, eller snart en vecka tror jag, så hade vi besättningsbyte. Det var 4 personer som kom ombord tror jag och med sig tog dom influensan. Idag har vi saknat 3 personer i maskin, av sju, och på däck har dom saknat två av fem. Av någon anledning så har jag klarat mig, hittills åtminstone. Tempot ombord är lågt. Jävligt lågt. Vilket odelat leder mig till nästa punkt…

Abstinens. Jag har sjuk vindsurfabstinens. Någon gång i Juli så åkte jag ner till en vän i Kungsbacka och vi stack ut och surfade i Torkelstorp. Första gången på tre år. Jag var så slut efteråt att jag knappt vågade köra hem. Då bestämde jag mig för att när 2009 års säsong startar så skall jag vara i ok form i alla fall. Dom senaste 12 veckorna ombord har jag faktiskt lyft en del skrot och spelat squash vilket, tro det eller ej, har gett resultat. Känns att man är starkare och i bättre form redan så när VindSurf2009, hädanefter kallat VS9, drar igång så skall jag inte behöva vara rädd för att jag inte orkar. Kvällarna nu går mest åt till att titta på ny utrustning. Behöver definitivt ett segel till. Surfbuss. Vill göra en längre VS-resa genom Europa i sommar, det hade varit fantastiskt. Man får se vad som händer.

Med lite tur så kommer jag att sticka direkt till Nya Zeeland efter det att jag mönstrar av, men det är långt ifrån säkert, men jag hoppas.

Annonser

Etiketter: , , ,

3 svar to “Legionella, influensa och abstinens…”

  1. Palten Says:

    Nä har man slutat så har man, men vad kallar man en som slutar och börjar om för att sedan ”sluta” 4-5 ggr under en 4 års period? Jag vet inte?

  2. hjeltman Says:

    När har man slutat då? Så, har man slutat dagen efter man bestämmer sig för att sluta och sedan inte röker något mer? Har man inte slutat om man börjar röka igen efter 30 år? 3 år? 3 månader? 3 Veckor? 3 dagar? En som slutar och börjar och slutar hela tiden är en som inte har bestämt sig ännu.

  3. Palten Says:

    sant men håller man upp i tre dagar för att sedan röka i tre dagar så har man ju inte slutat samma sak om man håller upp tre månader för att sedan börja röka i tremånader osv, men okej klarar man tre år utan att röka och får ett åter fall på en månad och sen slutar i tre år så kan man väll ha slutat men röker man ”stundvis” typ hela sommaren och varje gång man tar ”en” öl dvs 3ggr i veckan så har man ju inte slutat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: